Vijesti

Francuska glumica Laetitia Casta nova UNICEF-ova veleposlanica dobre volje

Francuska glumica i manekenka Laetitia Casta​ imenovana je novom UNICEF-ovom veleposlanicom dobre volje u Francuskoj, izvijestili su Ujedinjeni narodi.

Francuski mediji pišu da je glumica već uspješno odradila svoju prvu humanitarnu misiju u Čadu, u kojemu vlada velika humanitarna kriza.

Krajem studenoga boravila je tjedan dana na obali jezera Čada, te ondje razgovarala s članovima nigerijskih obitelji, koje su se ondje smjestile nakon bijega pred napadima Boko Harama.

“Željela samo onamo otići na tjedan dana. Sa sobom sam povela ratnog izvjestitelja Chtistophera Morrisa s kojim sam napravila dokumentarac koji će svjedočiti o drami kroz koju tamošnji ljudi prolazi. I sama sam snimala, no ovaj put to nije film za mene nego za UNICEF”, rekla je glumica koja se nedavno okušala i kao redateljica kratkometražnim filmom “En moi”, prenosi Hina.

“Ondje nedostaje svega… pitke vode, obrazovanja, zaštite za djecu i za cijele obitelji… revoltirana sam i pomoći ću koliko god mogu, osobito nakon što sam vidjela dokumentarni film o djeci-vojnicima. Definitivno sam se odande vratila drukčija. Ne mogu i ne želim pomicati planine, ali ću nastojati utjecati na to da se makar neke stvari pokrenu”, rekla je za francuske medije.