Evo kako danas izgleda vragolasti Dennis

Zvijezde filmova koje su žarile i palile devedesetih danas su zaboravljena priča. Rijetki od njih uspjeli su izgraditi karijere nakon velike popularnosti koju su stekli ulogom u dječijoj dobi. Jedan od njih je i vragolasti Dennis kojeg je utjelovio Mason Gamble.

Naime, Dennis je terorizirao gospodina Wilsona, iako je sve što je želio bilo da se sprijatelji s mrzovoljnim komšijom.

Vragolasti Dennis je jedan od omiljenih likova iz stripa Hanka Ketchuma, a prije 26 godina likovi iz tog stripa doživjeli su ekranizaciju u istoimenom filmu “Dennis the Menace”.

Dennis Mitchell bio je dječak koji je konstantno dizao pritisak i živcirao gospodina Wilsona, a djecu nasmijavao do suza. Njih dvojica nikako nisu mogli provoditi vrijeme zajedno, iako se dječak samo želio zabaviti dok su njegovi roditelji bili izvan grada na nekoliko dana.

Upravo ta uloga obilježila je život Masona Gamblea, a za nju je dobio i Youth in Film Award. Prije nje je 1993. godine glumio s Billom Murrayjem u filmu “Beskrajan dan”. Tri mjeseca nakon tog debija dobio je glavnu ulogu u “Vragolastom Dennisu”.

Danas Gamble ima 33 godine, a i dalje izgleda vrlo mladoliko i nestašno. Mason je 2006. godine radio na snimanju serije “CSI: Miami” i na filmskoj adaptaciji romana “Golf in the Kingdom”.