Vijesti

Diane Kruger i Eric Bana u pregovorima za uloge u filmu “The Operative”

Diane Kruger i Eric Bana su u pregovorim za uloge u “the Operative”, špijunskom trileru napisanom i koji će biti režiran od strane Yuval Aldera. Film će biti predstavljen kupcima sljedeće nedjelje na tržištu evropskog tržnog filma u Berlinu, sa Endeavorom koji će upravljati projektom u SAD-u i Bloomom na inaternacionalnom tržištu.

Prilagođen od izraelskog bestsellera “The English Teacher”, radnja se odnosi na ženu koju je regrutovao Mossad za tajni zadatak u Teheranu gdje se upliće u složeni trougao sa njenim rukovodiocem i njenim subjektom. Knjigu je napisao bivši izraelski obavještajac Yiftac Reicher Atir, koja je zasnovana na istinitim događajima operativaca Mosada.

Eitan Mensuri iz Spiro Filmsa, Anne Carey iz Archer Graysa, Michael Weber iz Match Factory Production i Viola Fugen su producenti. Teddy Schwarzman iz Black Bear Picturesa će finansirati film. Jean Labadie će saraživati na filmu, koji podržavaju Izraelski filmski fond i Film i Medienstiftung NRW.

Adler je režirao Betlehem, njegov debitantski igrani film, koji je bio ulaz za izraelske filmove na nagrade Oscara 2013. godine.