Death Notice (2021)

暗殺風暴
Godina: 2021

Žanr:
Akcija / Triler

Režija:
Herman Yau

Glavne uloge:
Louis Koo, Julian Cheung, Francis Ng, Myolie Wu, Chrissie Chau …

Radnja filma:
U Hong Kongu, serijski ubica po imenu Darker ostavlja napomene o smrti u kojima navodi kada i kako će ubiti žrtvu. Čak i ako žrtva to prijavi policiji i dobije zaštitu, Darker ih lako može pronaći i pogubiti.

Prije deset godina, Darker je orkestrirao misterioznu eksploziju Mang Wan, djevojke policijskog inspektora Lawa Feija, a jedini preživjeli i svjedok bio je Wong Siu-ping, beskućnik čije je lice bilo teško opečeno i unakaženo kao rezultat toga.

Darker se ponovo pojavljuje u sadašnjosti šaljući obavijesti o smrti i izvršavajući nasilne i brutalne kazne, izazivajući policiju da se suoči s nezamislivom zavjerom iza sebe. Kao odgovor, policija je uspostavila specijalnu radnu grupu koju predvodio glavni nadzornik Hon Ho, čiji je i Law član.

Hon i Lo sarađuju sa Wongom u potrazi za daljim tragovima, ali ne uspijevaju u svakoj operaciji i ne mogu spasiti žrtve. Law, koji je vješt u zapažanju i analizi, u stanju je svaki put predvidjeti Darkerov plan izvršenja, ali uvijek zakasni. Kako se događa pogubljenje za pogubljenjem, Law počinje primjećivati ​​skrivene tajne iza kojih se Darkerov pravi identitet postepeno otkriva …