Čudo neviđeno: Novi film Adama Sandlera, ‘Uncut Gems’, ima 100% pozitivnu ocjenu kritike na Rotten Tomatoes

Ovo mnogi sigurno nisu očekivali da čuju: novi film Adama Sandlera ima jedne od najboljih ocjena kritike u 2019. godini.
Uncut Gems‘, koji je nedavno debitovao na Telluride Film Festivalu, dobio je 100% pozitivne ocjene kritike na Rotten Tomatoes, i sudeći po tome sve su prilike kako nam slijedi pozitivni povratak Aadama Sandlera u svijet dobrih filmova.

Za sada film ima samo sedam ocjena, ali i surfajući online možete vidjeti da oni koji su već vidjeli film imaju samo riječi hvale za film. Posebne pohvale idu glumi Adama Sandlera, a mnogi čak spominju i Oscara.

Godinama je Adam Sandler snimao filmove koji nisu nailazili na oduševljenje ni publike ni kritike, a nova era Adama krenula je 2017. godine sa Netflix-ovom komedijom ‘The Meyerowitz Stories ‘ za koju je dobio odlične kritike i gromoglasne ovacije publike, a sa filmom ‘Uncut Gems’ glumac definitivno donosi svoju novu vrstu filmova.

‘Uncut Gems’ je po žanru krimi/triler, a slijedi Howard Ratner-a (Adam Sandler), karizmatičnog draguljara u New Yorku koji je u neprestanoj potrazi za novim uspjesima.
Howard je prisiljen na nesigurne i teške poteze balansiranja nakon što pravi niz opklada s visokim ulozima koje bi mogle voditi do propasti života. U svojoj neprekidnoj potrazi za konačnom pobjedom mora upravljati poslovima, porodicom i protivnicima na svim stranama.

Impresivni glumački sastav uključuje i sljedeće glumce: Lakeith Stanfield, Julia Fox, Kevin Garnett, Idina Menzel, Eric Bogosian i Judd Hirsch.

‘Uncut Games’ počinje da se prikazuje u kinima od 13. decembra ove godine.