mix

Christine Chubbuck: Voditeljica koja se ubila dok je čitala vijesti

christineVoditeljica Christine Chubbuck 1974. godine, izvršila je samoubistvo dok je čitala vijesti na lokalnoj TV stanici u Floridi.

O ovome događaju, snimljen je film s Rebeccom Hall u glavnoj ulozi, koji je jednostavno nazvan Christine, te je premijerno prikazan na London Film Festivalu ovoga mjeseca.

Priča o tragičnom životu Christine Chubbuck skoro je pala u zaborav nakon što je njezina porodica podnijela zahtjev da se video povuče iz javnosti, ali sud to nije prihvatio pa je dio snimke ipak iskorišten za potrebe snimanja filma, kojeg je režirao Antonio Campos, piše Mirror.

Christine Chubbuck je gledateljima i kolegama u studiju rekla: „U skladu s politikom kanala 40 da vam donosimo najnovije vijesti o ubistvima, želim vas obavijestiti da ćete sada vidjeti prvi pokušaj samoubistva uživo.“

Gledatelji su s užasom gledali kako voditeljica uzima pištolj ispod stola i puca sebi u glavu iza desnog uha.

Njezina porodica je kasnije otkrila da je patila od depresije i da je imala suicidne misli. Njezina majka bila je uvjerena da je bila depresivna zato što nije imala dečka.

Rebecca Hall, koja glumi Christinu, između ostalog izjavila je kako je cilj prikazivanja ovog kontraverznog filma podići svijest o osobama koje žive na granici samoubistva i da im se na vrijeme pomogne.

christine-chubbuck