Američka rap zvijezda Nicki Minaj najavila povlačenje sa scene

Nicki Minaj američka rap zvijezda iznenadila je u četvrtak svoje obožavatelje objavom da se povlači iz svijeta muzike kako bi “imala svoju porodicu”.

Minaj zaprepastila je i razočarala svojih 20 miliona pratilaca na Twitteru najavom povlačenja sa scene, budući da prethodno nisu objavljene nikakve informacije da bi bila trudna ili da je u braku.

“Odlučila sam se povući i imati svoju porodicu. Znam da ste sada sretni. Mojim obožavateljima – nastavite me podržavati sve do moje smrti”, napisala je Minaj na Twitteru.

Minaj je u junu objavila da se planira vjenčati svojim dečkom Kennetthom Zoo Pettyjem, kontroverznim muzičkim izvršnim direktorom s kriminalnom prošlošću, a u augustu je promijenila i svoje ime na Twitteru u gospođa Petty, ali nije rekla je li u međuvremenu došlo do vjenčanja.

Mnogi fanovi odbili su povjerovati u ozbiljnost najave o kraju karijere, poručujući joj da se prestane šaliti s takvim stvarima. Osim toga, sama Minaj još je u februaru nagovijestila da je dovršila peti album, zasad još bez naslova, ali bez objave datuma njegova izlaska.

Izvođačica hitova “Starships”, “Super Bass”, “Bang Bang” i “Anaconda” probila se na američku i svjetsku muzičku scenu prije deset godina svojim prvim albumom “Pink Friday”, a poznata je po otvorenim i iskričavim komentarima, svađama s drugim pjevačima, šarenim perikama i alter egoima.

Jedna od svega nekolicine uspješnih ženskih repera, u karijeri je prodala 20 miliona singlova kao solo izvođač, 60 miliona singlova u kolaboraciji s drugim pjevačima i preko pet miliona albuma, što ju čini jednom od najprodavanijih muzičarki na svijetu.

Minaj je osvojila šest American Music Awards nagrada, po četiri MTV i Billboard Music Awards nagrade, te deset nominacija za Grammy, postala kontroverzni sudac u showu “American Idol”, te je 2016. godine uvrštena na listu 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu magazina Time.