10 TV serija koje se ne sviđaju kritičarima

Postoji mnogo TV emisija koje su se sviđale i kritičarima i fanovima: Westworld, Game of Thrones i još mnogo njih koje su “voljele” obje strane. Ali ponekad, postoji ozbiljna podjela, kada im na primjer Joe Public piše lošu kritiku, ali profesionalni stručnjaci to ne mogu prihvatiti.
Uzmite na primjer ovih 10 serija, rangirane po mišljenu kritičara i fanova, prema listi Rotten Tomatoes-a.

10. Scream: The TV series

Kritički konsenzus o MTV-ovom malom zaslonskom izdanju satiričke slasher filmske franšize bio je očito “mlak”. Fanovi su, međutim, bili više oduševljeni – dovoljno kako bi očekivali drugu sezonu, u svakom slučaju.

9. Hemlock Grove

Netflixov horor show je bio … pa, užasna serija. Ali, dok ju je Los Angeles Times nazvao “groznom” i IndireWire označio kao “nered”, imala je dovoljno fanova da traje ukupno tri sezone.

8. Man with a Plan

Kritičari su nazvali scenarij “nezanimljivim” i optužili “LeBlanca Hosta Le GlancaL” za “neuspjeh” – ali jasno je da šarm Matt-a LeBlancs-a još uvjek ima utjecaja na publiku.

7. Hand of God

Kritičari su ovoj orginalnoj seriji Amazon Videa zadali male udarce kada je emitovana 2014. godine. Vox je napisao ovu priču o korumpiranom sudiji (Ron Perlman). Fanovi se ipak nisu slagali. Zbog jedne stvari, upravo zato što je pilot privukao jake kritike (i vjerovatno, čitav niz pogleda) od svojih fanova.

6. Falling Water

“Falling Water pokušava sa složenosti i intrigom, ali ima dosta nedostataka”, navodi Kritički konsenzus. Prosječni gledatelj, bio je mnogo manje oštar, a publika zahvaljujući ovom natprirodnom trileru iz “The Walking Dead-a”, Gale Ann Hurd bila je dovoljna da osiguraju obnovu sezone.

5. StartUp

Ovaj sjajni triler je lansiran na streaming servisu “Crackle” u septembru prošle godine, ali se nije pojavilo samo za kritičare. Hollywood Reporter nazvaoje StartUp “smiješnim”. Fanovi su, međutim, dali seriji skoro savršenu ocjenu.

4. Iron First

Jedan od najnovijih primjera kritičara protiv fanova. Recenzije objavljene prije nego je Iron Fist objavljen na Netflixu bile su negativne, što može ili nije moglo pridonijeti da je fanovi podržavaju. Da li im se zaista sviđala ili su samo išli u kontru kritičarima? Na kraju, vjerovatno nije ni bitno.

3. Conviction

Veliki broj fanova Hayley Antwell-a vjerovatno je odigrao glavnu ulogu u masivnoj podjeli između kritičara i fanova kada je riječ o kratkotrajnoj ABC seriji Conviction.

2. Damien

“Emocionalno neobavezujuća serija bez napetosti”, primjetio je TVLine. “Džejms igra ulogu [Damiena] sa tako mračnom pasivnošću da biste mogli da se zapitate da li je dugoročni plan Sotone da dovede stanovništvo do nestanka.”

Kada je riječ o Damienu, podjela između fanova i kritičara je toliko ozbiljna da to mora da bude “djelo đavola”.

1. Marco Polo

U kritičkim konsenzusima, Rotten Tomatoes je izjavio za ovu povijesnu epiku Netflixa: “Ovo je razočaranje”. Fanovi su bili puno više zahvalni. Netflix je prekinuo emitovanje show-a nakon dvije sezone, usred izvješća da je došlo do gubitka od 200 milijuna dolara.