Home / Vijesti / TV serija “Gypsy” osvojila svijet

TV serija “Gypsy” osvojila svijet

Naomi Wats, 48-godišnja glumica što je izašla iz anonimsnosti zahvaljujući filmu “Mulholland Drive” i reditelju Davidu Lynchu, je u središtu najnovijeg tv serijala “Gypsy” što postaje svjetski hit. Tumači ulogu Jean Holloway, psihoanalistkinje BCBG, što radi u New Yorku.

Na prvi pogled njezin život je idealan : kabinet uvijek prepun a stanuje sa kćerkom Dolly u predivnoj vili u Connecticutu i suprugom Michaelom, kojeg interpretira Billy Crudup. On uzdiže profi jedne poznate financijske kompanije i oprašta supruzi skromne kuhinjske kvalitete. Ali Jean se dosađuje, okružena savršenim susjedama-kućnicama.

Tu su i Claire, majka što manipulira svoju djecu pa narcistički i perverzni Sam koji izigrava prokletog pjesnika, slomljenog srca. Jean se upliće u njihovo postojanje, spremna preći crvenu liniju i bilo kakvu etiku. Miris zabranjenog pojačava Sidney u tumačenju Sophie Cookson, karizmatična konobarica iz obližnjeg cafea. Između dvije sasvim različite žene se ustaljava neobična, međusobna dopadljivost zbog koje Jean izmišlja fiktivni identitet postajući Diane, neudata novinarka. Promjena oživljava sjećanje na burnu mladost.

Potpisanu od strane mlade kreatorice Lise Rubin, “Gypsy” realizira veoma iskusna Sam Taylor Johnson, poznata po “50 nijansi sivog“, koja nastavlja od treće do desete epizode.
Jean je snimana poput igre ogledala, uvijek u posebnom velu magle, dok je u kabinetu pod jakom svjetlosti. Uprkos njezinim erotskim snovima i nesvakidašnjem postojanju “Gypsy” nije policijska serija a još manje psihološka. Konflikt je unutrašnji i skriven. Zločin se polako realizira jer je potrebno vrijeme da se znakovi egzistencijalne krize manifestiraju i Jean prodre u dubine svoje duše, pa razbije ogledalo lažnih vrijednosti.

“Gypsy” treba vidjeti kao detaljan potret žene što uzroči osobno propadanje. Watts je savršeno interpretira kao -antijunakinju čiji se loši izbori pomno prate, pošto su uloge ovog značaja uobičajeno rezervirane za muške interprete. Jean nije daleko od Don Drapera iz “Mad Mena” a posebno je zanimljivo slijediti je kako šalje uništavajuće granate na ugodnost osobnog postojanja-izjavila je glumica, dodavši -Svi posjedujemo opozantne osobe što sa nama koegzistiraju i manifestiraju se u odnosima s okolicom!
Jean je najprije humana i čini greške pa se njezina osobna psihoanaliza može i nastaviti ako “Netflix” naruči i drugu sezonu.

Džana Mujadžić