Home / Vijesti / Filmske vijesti / Liam Neeson neće više glumiti u akcijskim filmovima

Liam Neeson neće više glumiti u akcijskim filmovima

Publika neće moći još dugo da uživa u akcijskim filmovima Liam-a Neeson-a, jer je glumac najavio kako se povlači iz svijeta akcijskih filmova.

Dok je razgovarao sa novinarima na Toronto International Film Festival-u ove sedmice,  Neeson, koji je postao prepoznatljiv i kao akcijska zvijezda 2008. godine sa filmom ‘Taken’, otkrio je kako napušta ovaj žanr. Prema njegovoj izjavi on želi da radi na mnogo ‘ozbiljnijim’ filmovima, a ujedno postaje i prestar da bi mogao da glumi u tako zahtjevnim filmovima.

‘I dalje ulažu veliki novac u mene da glumim u tim stvarima’, izjavio je glumac. ‘A ja sam im rekao kao: Ljudi, meni je 65’, izjavio je Neeson.

Sigurno je jedino to da publika nikada nije sita njegovih filmova, kao ni toga da ga gleda kako razbija protivnike u filmovima, ipak glumac je zaključio kako neće moći više da se bavi takvim filmovima. Neeson je skoro deceniju snimao akcijske filmove, uključujući i dva nastavka filma ‘Taken’, kao i dva nadolazeća filma ‘Hard Powder’ i ‘The Commuter‘.

Neeson je svoju karijeru započeo glumeći u više dramskim filmovima, te je i 1994. godine dobio Oscara za najbolju ulogu u filmu ‘Schindler’s List’, a glumio je i u filmovima ‘Star Wars: Episode I — The Phantom Menace’, ‘Love Actually’, ‘Batman Begins’ i mnogim drugim, ali sve do filma ‘Taken’ nije bio svrstavan u glumce akcijskih filmova.

Njegov dramski film ‘Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House‘ upravo se prikazuje na TIFF-u.