Zvijezde progovorile o borbi za potomstvo

Život nije lak, a nesreće i bolni udarci ne zaobilaze ni javne osobe koje su progovorile o svojoj borbi za potomstvo.

Mnoge slavne osobe imale su problema ostati u drugom stanju, piše Hello.

Neke su se odlučile usvojiti dijete i tako ostvariti ulogu majke, neke su angažirale surogat majku, dok ima i onih koje su uspjele roditi prirodnim putem nakon niza pokušaja.

Ove zvijezde željele su javno podijeliti svoju priču o borbi za potomstvo.

Nicole Kidman

Oskarovka je jednom prilikom izjavila kako je imala pravu “vožnju vozom smrti sa začećem”, objašnjavajući da su ona i njen bivši muž Tom Cruise izabrali usvojiti Isabellu i Connora nakon nemogućnosti da dobiju dijete prirodnim putem. Ipak, ona je kasnije ostala u drugom stanju prirodnim putem i rodila kćer Sunday Rose, ali je i nakon toga imala teškoće zatrudnjeti i angažirala je surogat majku koja joj je rodila kćer Faith. “Svi koji su bili u toj situaciji da žele dobiti još jedno dijete ili da dobiju prvo dijete znaju koliko razočarenja, bola i gubitaka nosi sa sobom stalno pokušavanje i nemogućnost da začnete”; rekla je Nicole 2011. godine. “Začeće je tako velika stvar i nikada ne bih bježala od toga da javno govorim o njemu”, dodala je.

Courteney Cox

Zvijezda serije “Prijatelji” rekla je kako je imala nekoliko pobačaja prije nego što je umjetnom oplodnjom ostala u drugom stanju i rodila kćer Coco. Ona je rekla i da su ona i njen bivši suprug David Arquette nastavljali pokušavati vrlo brzo nakon svakog pobačaja. “Ne kažem da je to šetnja parkom, ali što možete raditi? Mi smo samo pokušali ponovno”, rekla je Courteney.

Emma Thompson

Glumica je prošla kroz pobačaj prije nego što je rodila kćer Gaiju 1999. godine. Ipak, nije mogla zatrudnjeti ponovno, čak ni pomoću umjetne oplodnje. Kasnije je usvojila sina Tindyja, dječaka-vojnika iz Ruande. “Nisam mogla imati više djece i to mi je jako teško palo, ali da sam ih imala, propustila bih ovaj prelijepi čin majčinstva s Tindyjem”, izjavila je Emma.

Kim Kardashian

Kim Kardashian je angažirala surogat majku kako bi dobila treće dijete. Međutim, surogat majka je rodila dvije bebe: kćer Chicago i sina Psalma. Kim nije mogla roditi više djece nakon komplikacija koje je imala tokom prve dvije trudnoće. Ona je bila jako otvorena po ovom pitanju i rekla je da je to bilo najbolnije iskustvo u njenom životu. Nakon što je rodila kćer North 2013. godine, morali su joj izvući posteljicu iz maternice. Ona je to objasnila: “Nakon porođaja posteljica obično ispadne, ali moja nije. Moja posteljica je ostala unutar maternice i doktor je morao gurnuti cijelu ruku kako bi je izvukao iz mene. To je bilo jako odvratno i bolno!”

Chrissy Teigen

Chrissy Teigen govorila je o tome da nije mogla zatrudnjeti prirodnim putem i da je koristila izvantjelesnu oplodnju kako bi rodila kćer Lunu i sina Milesa. Njen muž John također je otvoreno govorio o ovom pitanju: “Shvatili smo da moramo otići liječniku i vidjeti zbog čega se to prirodno ne događa. Znate, nekada je jednostavno teže za neke ljude, nego za druge.”