Zvijezda serije “Glee” Mark Salling izvršio samoubistvo

Glumac popularne tinejdžerske serije ‘Glee’ Mark Salling (35) počinio je samoubistvo samo nekoliko sedmica prije nego mu je trebala biti izrečena presuda zbog posjedovanja više od 50.000 fotografija i snimki koje prikazuju seksualno zlostavljanje djece.

Salling je u oktobru priznao krivicu nakon što ga je policiji prijavila bivša djevojka te je čekao izricanje kazne.

Kao dio nagodbe, složio se da će odslužiti između 4 i 7 godina zatvora i biti upisan u registar seksualnih prijestupnika.

Mediji javljaju kako je mjesec i pol prije sklapanja nagodbe Salling pokušao izvršiti saoubistvo, tako što je sebi prerezao vene. Tada se navodno uspaničio i nazvao svog cimera, koji je pozvao hitnu pomoć te je prevezen u bolnicu gdje se nekoliko dana oporavljao.

Mark je već ranije imao problema sa zakonom i policijom. Prije tri godine jedna ga je žena optužila za seksualno zlostavljane jer ju je prisilio na seks.

Salling je rođen u Dallasu i navodno se školovao kod kuće. Kasnije je upisao muzičku akademiju te je izdao dva albuma, Smoke Signals 2008. godine i Pipe Dreams 2010.

U serije Glee glumio je od 2009. do 2015. godine. te je nominovan za najbolju novu mušku zvijezdu po izboru tinejdžera.

TMZ javlja kako je glumac pronađen mrtav na bejzbolskom igralištu u blizini svoje kuće u Los Angelesu. U trenutku kada je pronađen bio je mrtav već nekoliko sati, a navodno se objesio.

Mnoge Salling-ove kolege su se oglasile putem društvenih mreža povodom njegove smrti.

https://twitter.com/Harparbar/status/958406581632122881

https://twitter.com/loudmouthmuch/status/958409865537335296

https://www.instagram.com/p/Belk-zDhMZJ/?utm_source=ig_embed