Zvijezda predstave ‘Ja, mahaluša’ napustila BiH: Živim na farmi, uzgajam povrće….

nela-djenisijevic-jpg1Zvijezda hit predstave “Ja, mahaluša” Nela Đenisijević  za Azru govori o novoj životnoj stranici koju je prije pola godine s porodicom otvorila u Belgiji.

Nela je prije par mjeseci najavila da će na jedno vrijeme napustiti rodno Sarajevo i sa suprugom s kojim ima sina skrasiti se u njegovoj rodnoj Belgiji.

„Prošlo je otprilike pola godine kako moja porodica živi u Belgiji. Moj Thomas je iz Bosne otišao s dvije zahvalnice, jedna od Opštine Srebrenica, a druga od Odjela Dječije psihijatrije KCUS-a. Osam godina je radio i živio tu, davao se maksimalno i mogu vam reći da tim tempom nastavlja i ovdje, izjavila je Nela.

Kako kaže Nela ne provodi toliko vremena na sceni koliko u bašti:

„Vjerovali ili ne, ja vam živim na pravoj maloj samoodrživoj farmi. Imam nekoliko koka nosilja, zečeve, mačke, uzgajam cveklu, tikvu, tikvicu, prasu, salatu, rukolu i krastavce. I to je za mene jedan nov i neponovljiv osjećaj. Da nešto što si plijevio, zalijevao, prekopavao, pokrivao, ubereš i staviš svojim najbližima na tanjir. Nekad se znam u šest ujutru iskrasti u baštu i posmatrati sve to. Čudo Božije.“

Ne bježim od promjene, od nove sebe, od pohađanja nastave, od predstavljanja ljudima koji nikad nisu čuli za mene i kojima moje ime ništa ne znači. I radujem se nekim novim dolascima i posjetama Bosni“, dodala je Nela na kraju za magazin Azra.