Zvanično: Snimanje nastavaka ‘Avatara’ počinje u septembru ove godine

Prošlo je skoro osam godina od kada se u kinima pojavio najgledaniji film svih vremena, ‘Avatar’. Nastavci Avatara počinju da se snimaju u septembru 2017. godine, potvrdio je producent Jon Landau za Deadline.


Snimaće se čak četiri nastavka filma, a prvi nastavak se u kinima očekuje tek u decembru 2020. godine. ‘Avatar 3’ je najavljen za kina za decembar 2021. godine, ‘Avatar 4’ za decembar 2024. godine, a ‘Avatar 5’ za decembar 2025. godine.

Prvi nastavak filma bio je prvenstveno najavljen za 2014. godinu, ali je sve pomijeran do maja ove godine kada je najavljeno da će se u kinima pojaviti tek 2020. godine.
Mnogobrojna odgađana su bila zbog Cmeron-ovoe perfekcije po pitanju scenarija i radnje filma, kao i pronalaženja potrebnih specijalnih efekata za film.

Snimanje filmova će se odvijati na Novom Zelandu, a glavne uloge igraju  Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, i jedna od zvijezda serije ‘Game of Thrones’ , Oona Chaplin .


Oona će da glumi Varang-a, ‘jakog i inspiraivnog centralnog lika koji će biti prisutan u svim najavljenim nastavcima Avatara’.

Scenario je napisao James Cameron, sa Rick Jaffa-om i Amanda-om Silver.

Originalni ‘Avatar’ iz 2009. godine najgledaniji je film u kinima svih vremena, sa ostvarenom zaradom od 2 milijarde i 788 miliona dolara.