Home / Vijesti / Filmske vijesti / Zvanično: Novi ‘‘Terminator’ u kinima u julu 2019. godine

Zvanično: Novi ‘‘Terminator’ u kinima u julu 2019. godine

Zvanično je objavljeno kako će se u kinima pojaviti novi Terminator. Šesti dio Terminatora u kinima će se pojaviti u julu 2019. godine, objavio je Paramount Pictures.

Linda Hamilton će se vratiti u ulozi Sarah Connor, zajedno sa Arnoldom Schwarzeneggerom koji će reprizirati svoju ulogu kiborga. Nastavak će producirati Skydance a film će kreirati James Cameron.

U najavljenom filmu prvi put će od 1991. godine i filma ‘Terminator 2: Judgment Day’, ponovo zajedno da rade Hamilton, Schwarzenegger, i Cameron.

Paramount Pictures će distributirati film na američkom tržištu, dok će 20th Century Fox da preuzme internacionalno tržište. Režiser filma ‘Deadpool‘, Tim Miller, zadužen je za režiju najavljenog nastavka Terminatora.

Film još uvijek nema zvanični naziv, a Cameron i Miller će da rade na osnovu scenarija koji su napisali David Goyer i Josh Friedman.

Najavljeni film trebao bi da postane trilogija!

Radnja filma čuva se u tajnosti, ali poznato je po izjavi Camerona da će film da bude direktan nastavak filma ‘Terminator 2: Judgment Day’.

Prvi film pod nazivom ‘Terminator’ pojavio se u kinima 1984. godine. Uslijedio je nastavak 1991. godine pod nazivom ‘Terminator 2: Judgment Day’.

‘Terminator 3: Rise of the Machines’ u kinima se pojavio 2003. godine, a slijedili su poslije njega ‘Terminator Salvation’ 2009. godine, te ‘Terminator Genisys’ 2015. godine.