Zulfikar Filandra mladi režiser pokrenuo crowdfunding kampanju za svoj prvi dugi film

Sarajlija Zulfikar Filandra pokrenuo je crowdfunding IndieGoGo kampanju za finansiranje svog prvog dugog filma “Minotaur”.

Ovaj film je koprodukcija filmske kuće “Kolumbija” iz Sarajeva i “Experimental Film Society” iz Dublina, Irske.

“Minotaur” će biti moj prvi dugi eksperimentalni film, vrlo poetski filmski esej, kolaž materijala iz svih filmova koje sam snimio do sad, filmova koji su ostali nezavršeni, snimaka koje sam pravio u različitim situacijama i različitim ljudima kroz posljednjih desetak godina.”, rekao je Filandra.

Film je već napola gotov i smontiran, a Filandra ga s ekipom radi na relaciji Dublin – Sarajevo. Kako bi film uspjeli završiti potrebno im je 2.500 eura koje pokušavaju prikupiti IndiGoGo kampanjom.

“Moja namjera je da film traje 62 minute ili više i da izađe 2020. godine. Novac koji tražimo ćemo koristiti za troškove dodatne montaže, obrade zvuka i dizajna zvuka te za putne troškove na relaciji Dublin – Sarajevo. Ovaj iznos novca je neobično mali za filmski biznis, ali je moja odluka da napravim film za tako malo para. Naravno, ljudi mogu donirati i više i podržati nas sa više novca od ovog koliko tražimo. Hvala im unaprijed, a pripremili smo i neke cool nagrade za sve naše donatore”, rekao je Filandra.

“Minotaur” je tek druga crowdfunding kampanja za film u BiH, prva nakon kampanje za film “A Perfect Love Story Film” Emine Kujundžić.