Zsa Zsa je uživala u bogatstvu: Udavala se devet puta, glumila samu sebe, bila u zatvoru i doživjela stotu

Glumica Zsa Zsa Gábor imala je život pun nevjerovatnih dešavanja, dogodovština, svega lijepog i ružnog što nosi život, desilo joj se ono najteže i tada je njen život izgubio smisao i počela je da kopni.

Naime, 2015. godine njeno jedino dijete, kćerka Francesca, umrla je u 68. godini, a kao i svaki roditelj koji nadživi svoje dijete, Zasa Zasa je taj gubitak teško podnijela, a umrla je odmah naredne godine od srčanog udara u 100-toj godini života.

Također voljela je luksuz i uživala u njemu. Bez nakita, kako je sama pričala, nije mogla zamisliti život. Dijamanti su bili njeni najbolji prijatelji. Iza sebe je ostavila veliko bogatstvo, piše Kurir.

Živjela je u Los Angelesu, u kući koja je nekada pripadala kralju RocknRolla Elvisu Presleyu.

Bila je puna skupocjenog nakita, namještaja, umjetničkih djela,… Neke od njenih ogrlica vrijede čak 1,3 miliona dolara. Kao takva bila je mnogima i poželjna.

Glumila je u više od 30 filmova, a pri kraju života često je igrala i samu sebe.

Ipak, uz glumu, ostala je zapamćena i po brakovima. Imala ih je čak devet. Prvi muž joj je bio turski intelektualac, da bi se nedugo zatim udala za bogataša Conrada Hiltona, a sa kojim je imala svoje jedino dijete Francescu Hilton.

Nakon Hiltona udavala se i za britanskog kolegu (koji je kasnije oženio njenu rođenu sestru), savjetnika američkog predsjednika, kreatora lutke “Barbika”, jednog grofa, ali i njemačkog princa.

U centrar pažnje američkih medija dospjela je kada je 1989. ošamarila policajca na Beverly Hillsu i zbog toga morala biti u zatvoru tri dana.