Zsa Zsa Gabor: Devet muževa i slavni ljubavnici

Poznata po skandalima ali nadarena za sedmu umjetnost, glumica Zsa Zsa Gabor koja je umrla u Los Angelesu prošlog weekenda “okružena cijelom obitelji”, kako je naveo njezin zadnji suprug, autoproklamirani njemački princ Federic von Auhalt.

Rođena 6. veljače 1917. u Budimpešti, bila je kćerka draguljara. Miss Mađarske 1936. godine, izbjegla je sa roditeljima i sestrama Evom i Magdom u SAD. Slavna sa 24 ljeta u Hollywoodu i cijeloj Americi, glumila je u čuvenom ostvarenju “Moulin Rouge” Johna Hustona, “Touch of Evil” Orsona Wellesa, “Queen of Outer Space” Edwarda Berndsa ili u filmu poznatog galskog cineasta Henri Verneuila “Javni neprijatelj broj 1″.

Zsa Zsa Gbor je obilježila epohu osobnim postojanjem : devet brakova su je stavili u središte mnoštva financijskih skandala :
– Nikada nisam dovoljno mrzila muškarca, nakon rastanka, pa ni jednom nisam vratila dijamante koje mi je darovao”- govorila je ističući: Rastati se jer ljubav više ne postoji, jednako je glupo kao udati se jer je prisutna!

U autobiografiji “Jedan život nije dovoljan”, glumica-starleta, visoka plavojka svijetlog pogleda podvlači kako je kao 15-godišnjakinja podlegla šarmu Mustafe Kemala Ataurka, oca suvremene Turske. Ispričala je i avanture sa Franckom Sinatrom, Elvisom Prisleyom, Richardom Burtonom, Seanom Connery pa i Johnom F. Kennedyjem.

Život joj je postao tragičan 2002. godine kada je imala saobraćanu nesreću pa dugo boravila u nekoliko kalifornijskih bolnica. Parcijalno paralizirana, ostala je bez pola desne noge, amputirane nakon moždanog udara 2011. godine. Početkom sjećnja 2015. preminula je njezina jedinica, Francesca Hilton rodjena 1947., u braku sa milijarderom Conardom, također od srčanog udara.

Džana Mujadžić