Zoé Adjani slijedi tetin trag

zoe-adjaniZoé Adjani, nečaka galske filmske i teatarske zvijezde Isabelle, samouvjereno ulazi na scenu galskog filma. Ostvarila je jako uspješnu ulogu u filmu sina Roberta Enricoa, nadarenog Jérômea, ujedno scenaristu i producenta koji je upravo završio post produkciju nimalo jednostavnog postojanja jedne maloljetnice u Ukrajini.

Glumica koja ima samo 16 godina i živi na jugu Francuske gdje slijedi gimnaziju teatarskog smijera se brani od zlih jezika, koji tvrde da joj je pomogla slavna teta. Ističe da je viđa samo jednom godišnje, za vrijeme novogodišnjih praznika, a da je direktor castinga kontaktrirao preko facebooka. Istina, priznaje kako je Isabelle Adjani ponosna na njezine sposobnosti i nadarenost, pa da je o svemu tome obavijestila tehničku ekipu filma.

Ipak, Zoé je morala pokazati glumačko umijeće jer je odabrana među 450 kandidatkinja. Jedinica Isabellinog dvije godine mlađeg brata Erica, glumca i fotografa koji je preminuo 2010. godine od srčanog udara, ima starijeg i mlađeg brata od 22 i pet godina.

Film pod nazivom “Cerise”/Trešnja/ nije zbog poznatih i uznemirujućih događaja snimljen u Ukrajini, nego u Bugarskoj za vrijeme prošlogodišnjeg ljetnog raspusta. Zoé redovito ide u gimnaziju i ne moze izostati sa nastave. Planira se upisati na pariški Konzervatorij dramskih umjetnosti, gdje njezina teta također poznaje sve profesore.

Džana Mujadžić