Vijesti

Zlatni globus otišao u ruke Austin Butleru i Michelle Yeoh

Jubilarna 80. dodjela Zlatnog globusa održana je sinoć u Los Angelesu, a glavne nagrade odnijeli su mladi glumac i veteranka.

Austin Butler, zvijezda filma “Elvis” i glumica Michelle Yeoh odnijeli su glavne filmske nagrade na svečanoj dodjeli Zlatnih globusa.

Najboljim glumcem proglašen je Butler za ulogu u filmskoj drami “Elvis”. Mladi glumac utjelovio je legendu rock muzike Elvisa Presleyja.

“U ovoj sam prostoriji sa svim svojim herojima. Ne mogu vjerovati da sam ovdje”, rekao je Butler, posebno istaknuvši Brada Pitta i Quentina Tarantina.

Za glavnu ulogu u akcijskom filmu “Everything Everywhere All At Once” nagrađena je Yeoh.

“Hollywood je bio ostvarenje sna dok nisam došla ovdje”, dodala je malezijska glumica kineskog podrijetla.

Ona je naglasila da su je na početku karijere nazivali “manjinom” i pitali zna li govoriti engleski.

Za ulogu glavnog glumca u kategoriji filmskog mjuzikla ili komedije za lik Padraica Suilleabhaina nagradu je odnio Colin Farrell.

Među ostalim nagrađenima bila je i glumica Angela Bassett, koja je osvojila nagradu za sporednu žensku ulogu za ulogu kraljice Ramonde u filmu “Black Panther: Wakanda Forever”.

Najboljim sporednim glumcem proglašen je Ke Huy Quan za ulogu Waymonda Wanga u filmu “Everything Everywhere All at Once”.

Najboljom filmskom dramom proglašen je “The Fabelmans”, priča o odrastanju temeljena na tinejdžerskim godinama Stevena Spielberga. Nagradu za najbolji filmski mjuzikl ili komediju odnio je film “Banshees of Inisherin”.

Ostavite komentar