Zbog šale o ubistvu Trumpa glumac Johnny Depp se izvinuo

Nakon što je prije dva dana pred publikom Glastonbury festivala u Velikoj Britaniji govorio o ubistvu američkog predsjednika Donalda Trumpa, glumac Johnyy Depp se izvinio zbog riječi koje je izgovorio.

Podsjećanja radi, Depp je publiku na festivalu upitao: “Kad je posljednji put glumac ubio predsjednika? Nije zadugo, možda je vrijeme?”.

“Izvinjavam se zbog neukusne šale koju sam izgovorio sinoć o predsjedniku Trumpu. Nisam to rekao kao da imam neku namjeru. Samo sam pokušavao zabaviti publiku, a ne nekoga uvrijediti”, rekao je Depp koji inače nije veliki fan predsjednika Trumpa.

Glumac je već ranije nazivao Trumpa “derištem” i govorio kako mu “treba pomoć”, ali njegove zadnje riječi posebno su uznemirile američku javnost. S obzirom da se prijetnje prema predsjedniku u Americi kažnjavaju zatvorom ili novčanom kaznom, Depp je spustio loptu i izvinio se prije dizanja veće prašine.

Bijela kuća je osudila Deppove riječi i pozvala sve druge slavne ličnosti u Hollywoodu da progovore “protiv teške retorike koja je usmjerena direktno prema predsjedniku koji je demokratski izabran”. Na kraju, protiv Deppa nisu poduzete nikakve mjere.

Podsjećamo, Depp je govorio o ubistvu predsjednika po uzoru na ono koje je počinio John Wilkea Booth kada je ubio predsjednika Abrahama Lincolna 14. aprila 1865. u pozorištu Ford u Washingtonu.