Zbog korone odgođene premijere filmova ‘F9’ i ‘A Quiet Place II’

Filmovi ‘F9‘ i ‘A Quiet Place II‘ pridružili su se drugim filmovima u odgađanju svojih premijera zbog novonastale krize sa epidemijom korona virusa.

Premijera filma ‘F9’ trebala se održati 22. maja ove godine, a pomjerena je za čak 2. april 2021. godine.

Ovim činom ‘F9’ se pridružio filmovima “A Quiet Place Part II,” “No Time To Die” i “Peter Rabbit 2: The Runaway”, koji su sa mnogim drugim filmovima odgodili premijere u kinima.

Iako se kina u americi još uvijek ne zatvaraju, uspjeh mnogih franšiza ovisi od međunarodnih kina, pa je to i glavni razlog za odgađanje premijera, obzirom da su mnoge zemlje u svijetu uvele kontrole i otkazale javna okupljanja ljudi.

„F9“ je deveti nastavak filmova ‘Fast and Furious’ koji su do sada zaradili više od 5 milijardi dolara u kinima.

U SAD-u je od četvrtka prijavljeno je više od 1.200 slučajeva koronavirusa, a od virusa je umrlo najmanje 37 ljudi, javio je New York Times. U srijedu je predsjednik Trump najavio ograničenje putovanja koja će zabraniti većinu putovanja koja dolaze iz velikog dijela Europe. Nadalje, kina na velikim međunarodnim tržištima u svijetu djelomično se zatvaraju ili ograničavaju broj prodanih karata kako bi ograničili širenje virusa.

Vin Diesel glumi u “F9” sa Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chrisom “Ludacris” Bridges, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel, Sung Kang, Helen Mirren i Charlize Theron.
Producirali su ga Neal H. Moritz, Vin Diesel, Jeff Kirschenbaum, Joe Roth, Justin Lin, Clayton Townsend i Samantha Vincent.