Završena 74. dodjela Emmy nagrada

Na 74. dodjeli najpoznatnije televizijske nagrade Emmy, HBO-ova serija Succession (Nasljeđe) dobila je Emmyja za najbolju dramsku seriju. Serija “Bijeli lotos” (The White Lotus) proglašena je najboljom mini-serijom, a “Ted Lasso” dobila je nagradu za najbolju humorističnu seriju.

Kenan Thompson bio je voditelj 74. svečane dodjele Emmy nagrada u u Hollywoodu.

Pjevačica Lizzo dobila je nagradu Emmy za takmičarsku seriju “Watch Out for the Big Grrrls”. Muzičarka je rekla da je kao djevojčica oduvijek željela da se na televiziji pojavljuje “neko debeo kao ja, crn kao ja, lijep kao ja”.

Južnokorejski glumac Lee Jung-jae novo je lice na popisu nagrađenih, a dobio je Emmyja za najboljeg dramskog glumca za ulogu u globalno popularnoj seriji “Igra lignje“.

On je tako postao prvi južnokorejski glumac koji je dobio tu prestižnu nagradu, a da se radi o ulozi u seriji koja nije na engleskom.

I Hwang Dong-hyuk, koji je producirao, napisao i režirao seriju “Igre lignje”, globalnu senzaciju o preživljavanju, nagrađen je Emmyjem za najboljeg režisera dramske serije.

Nagradu za najbolju glumicu u komediji dobila je Jean Smart za ulogu u seriji “Hacks“, a Zendaya je proglašena najboljom dramskom glumicom za ulogu u seriji “Euforija“.

Sheryl Lee Ralph osvojila je nagradu za najbolju sporednu glumicu u komediji u “Abbott Elementary“.

Ostavite komentar