Zapanjujuća sličnost uz eleganciju jedne Miss

Lana Radeljak lijevo kcer Ene BegovicIako je imala majku samo 40 dana, prelijepa Lana Radeljak, 14 godišnja kćerka velike hrvatske glumice bosanskog porijekla, Ene Begović, izrasla je u elegantnu i prefinjenu djevojku. Još nije odlučila hoće li se posvetiti umjetnosti, poput majke koja je ostvarila besprekornu, 20 godišnju filmsku karijeru.

Ena Begović je najprije statirala u “Okupaciji u 26 slika”, poznatom dugometražnom filmu Lordana Zafranovića, a kao zagrebačka studentica prava, snimila je tv film “Ivan Goran Kovačić” i bila jako zapažena. Potvrdila je nadarenost u “Padu Italije”, a 16 godina je bila i prvakinja Hrvatskog narodnog kazališta. Intrpretirala je značajne uloge poput barunice Castelli, kontese Nere, Teute, Ane Karenjine. Dobitnica je i nekolko značajnih priznaja između kojih i Zlatne arene, na pulskom festivalu koju je odbila jer je smatrala kako je barunica Castelli koju je tumačila, glavni lik a priznanje je bilo za epizodnu ulogu u ostvarenju “Glembajevi”. Ipak je dobila Zlatnu arenu devet godina kasnije, zahvaljujući filmu “Treca zena”.

Poginula je 15 augusta 2000. godine na Braču jer nije mogla na vrijeme napustiti automobil koji se skotrljao niz padinu. Vozač je bio njen posinak Leo, sin glumice Bebe Lončar, prve supruge zagrebačkog poslovnog čovjeka, Josipa Dikana Radeljka.

Lana Radeljak je oduševila posjetitelje nedavnog Smart Fashion Weeka u Zagrebu koji je slijedio i bračni par Sehović-Filipović. Elegantna Lejla, nekadašnja miss Hrvatske, sa kumom Dunjom Barbaric upravlja trgovinom ženske odjeće u zagrebačkoj Mesničkoj ulici, bila je jako zapažena radi istancanog izbora odjeće koju je nosila, sa mnogo šarma i elegancije.

Džana Mujadžić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *