Home / Svaštara / Za žrtve uragana Maria u Portoriku Jennifer Lopez donirala milion dolara

Za žrtve uragana Maria u Portoriku Jennifer Lopez donirala milion dolara

 Jennifer Lopez je donirala milion dolara za žrtve uragana Maria koji je prošle sedmice pogodio Portoriko. Među milionima stanovnika koji su se suočili s olujom kakva se nije desila u posljednjih sto godina na ovom karipskom području, bili su i roditelji te rođaci popularne američke pjevačice.

Nakon katastrofe u Portoriku, Lopez je udružila snage s bivšim mužem Marcom Anthonyjem i novim momkom, biznismenom i bejzbol zvijezdom Alexom Rodriguezom kako bi pomogla u prikupljanju humanitarne pomoći za Portorikance.

“Alex i ja koristimo sve naše resurse i veze iz svijeta zabave, sporta i biznisa kako bismo dobili podršku za pomoć Portoriku”, rekla je Lopez sinoć na konferenciji za medije u Jacob Javitz centru u New Yorku.

Pjevačica je pozvala sve koji imaju mogućnosti da doniraju novac za žrtve uragana putem stranice organizacija United for Puerto Rico koju je osnovala prva dama Portorika Beatriz Rossello.

Podsjećamo, uragan Maria opustošio je Portoriko u srijedu prošle sedmice kada su vjetrovi od 280 kilometara na sat rušili sve pred sobom. Milioni stanovnika su ostali bez domova, šest osoba je poginulo, a kompletno područje će najmanje pola godine biti bez struje.