Za kultnu pjesmu “Kada sanjamo” Kiki Lesendrić i Piloti nakon 30 godina snimili videospot

“Kada sanjamo” je jedna od kultnih pjesama Pilota koja je nastala davne 1984. godine, a koja je napokon, nakon tridesetak godina života, dobila svoje videoizdanje.

Ovo je jedna od pjesama koje su u 2017. godini dobile nove aranžmane i našle se na albumu “Rekla je da u mojoj glavi čuje gitare i bubnjeve” koji je premijerno predstavljen publici 12. aprila.

“Kada sanjamo” je pjesma koja je kroz decenije svog postojanja osvojila srca brojne publike i jedna je od najvoljenijih i najizvođenijih pesama Kikija Lesendrića.

Spot za pjesmu nastao je u produkciji “Invenio films” iz Bijeljine koju čini grupa mladih autora, a iza kojih je niz uspješnih saradnji sa brojnim balkanskim zvijezdama. Spot je sniman na nekoliko lokacija u Bosni i Hercegovini uz učešće velikog broja statist.

2017. godina je za Kikija i Pilote jedna od najznačajnijih jer, uz izlazak albuma sa dvadeset najznačajnijih pjesama i rad na nekoliko spotova, Pilote očekuje sjajna koncertna sezona. Već ovog vikenda nastupaju po prvi puta u Kanadi ali je kruna koncertne sezone svakako nastup na beogradskom stadionu Tašmajdanu 10. juna.

Poslušajte spot za pjesmu “Kada sanjamo”: