Xena – Princeza ratnica avanturistična kultna serija i dalje živi

Serija Xena Princeza ratnica Emmyjem nagrađena američka kultna televizijska serija prikazivana od 15. rujna 1995. do 18. lipnja 2001. na kanalu Syndication.

Naime, serija je nastala kao spin-off TV serije Hercules: The Legendary Journeys gdje se Xena (Lucy Lawless) pojavljuje u epizodnoj ulozi manjeg značaja.

Serija govori o Xeni Princezi ratnici reformiranoj banditkinji koja je u potrazi za iskupljenjem svojih grijeha iz prošlosti, tako što koristi svoje borbene vještine kako bi pomogla ljudima, a u svemu tome je prati Gabrielle (Renee O’Connor) koja je Xenina najbolja prijateljica i njih dvije stalno putuju zajedno.

Iako Gabriell pomaže Xeni da istraje na svom putu iskupljenje i da nikada ne skrene sa ovog puta i Xena je tu kada treba da je zaštiti, tako da njih dvije čine jedan nepobjediv tandem koji kroz svoja avanturistička putovanja pomažu onima kojima je pomoć potrebna, a na njihovim proputovanjima nerijetko imaju i pomoć prijatelja poput: Joxer (Ted Raimi), Autolycus (Bruce Campbell), Amazonske ratnice i mnogi drugi.

U nastavku pročitajte nešto više o glumcima iz serije:

Lucille Frances Ryan – je Novozelandska filmska glumica i pjevačica, rođena je u Aucklandu 29. marta 1968. godine, a najpoznatija je po ulozi Xene u seriji “Xena princeza ratnica”. Također je i osvojila nagradu Saturn u kategoriji najbolje glumic za serija Xena: Warrior Princess. Kratko je studirala u Aucklandu. Zatim se sa dečkom Garth Lawlessom, seli u Europu, putuje Njemačkom i Švicarskom, Lucy tečno govori njemački jezik. Par se zatim preselio u Australiju, gdje su kratko radili kao kopači zlata. Xena – Nakon što je vojska napala njezino rodno selo Amfipol, i vojnici su ubili njezinog mlađeg brata, započela je svoju okrutnu osvetu, te je i sama postala bezobzirnom ratnicom. Okuplja vojsku ratnika oko sebe i kreće u pljačkaški pohod, gdje je i susrela Herculesa. Spletkom okolnosti je postala pročišćena i odlučila se boriti samo za dobro. U Gabrielle pronalazi vjernu prijateljicu i zamjenu za obitelj koju je izgubila. Ipak, iz prošlosti je zadržala svoju temperamentnu narav, te često proispituje svoju mračnu prošlost. Xena je divlja i neustrašiva ratnička princeza. Egzotične ljepote, atletske građe i silne snage vodi bitke s neobičnim mitološkim bićima, bogovima i tiranima koji prijete njenom svijetu. Zapanjujuće brzine i oštrim poput britve diskom, sa svojom srčanom pratiljom Gabrielle, Xena je jednostavo nepobjediva.

Evelyn Renée O’Connor – je američka glumica, producentka i režiserka poznata po ulozi Gabrijell u televizijskoj seriji Xena: Warrior Princess, a rođena je 15. februara 1971. godine. Naime, sa šesnaest godina, O’Connor je započela karijeru sa nizom reklama i manjim televizijskim ulogama. O’Connor je 2001. godine započeo svoju sopstvenu filmsku produkciju ROC Pictures. Gabrielle – Na početku serije, naivna i brbljava djevojka iz malog sela Potidaea, koja se pridružuje nevoljkoj Xeni i putuje s njom po cijelom poznatom svijetu. Gabrielle je darovita pripovjedačica, te se često i spašava riječima iz opasnih situacija. Postupno i sama uči borilačke vještine, te se sve manje mora oslanjati na lukavost za izvlačenje iz problema. Tokom godina s Xenom je prošla kroz brojne probleme i naizgled nerješive situacije.