Woody Allen okuplja najtalentovaniju Hollywoodsku mladost za svoj sljedeći film

Iako još uvijek čekamo da se počne prikazivati njegov “Wonder Wheel”, proslavljeni režiser, scenarista, a često i glumac Woody Allen već je počeo rad na sljedećem filmu. Njegov naziv još uvijek nije poznat, ali su poznata imena prvih troje glumaca.

Iako se ni o radnji ostvarenja još ništa ne zna, indikativno je to da Alen oko sebe okuplja najtalentovanije mlade glumce. Među brojnim mladim nadama Hollywooda, izbor iskusnog lisca je pao na Elle Fanning, Selenu Gomez i Timothée Chalamet.

Devetnaestogodišnja El Fening, mlađa sestra nekadašnjeg čuda od djeteta Dakote, jedna je od najtraženijih i najetabliranijih mladih glumica u svjetskoj filmskoj industriji. Iza sebe ima već oko 30 uloga odigranih sa velikim filmskim imenima, a tu se posebno ističu role u djelima kakva su “Melificient”, “Trumbo”, “Live by Night” i “The Beguiled”.

Šest godina starija Selena Gomez već je odavno planetarno poznato ime, možda više zbog svoje muzičke nego glumačke karijere. Ipak, među brojnim dječijim i tematski laganim filmovima, vrlo dobro se snašla i u dubljim vodama, kao što su “Spring Breakers” ili “Rudderless”.

Šalame (21) je za sada široj javnosti najpoznatiji kao mlađa verzija Casey Affleck iz “Međuzvjezdanog”, ali se već šuška o njemu kao kandidatu za Oksara za međunarodnu koprodukciju “Call Me by Your Name”. U pitanju je film o odrastanju koji je privukao veliku pažnju kritičara na filmskim festivalima i pobrao odlične početne ocjene, ali se široka distribucija tek očekuje, 24. novembra ove godine.