Willow Smith novo lice branda “Chanel”

Willow Smith lice pariskog branda ChanelPetnaestogodisnja kcerka Willa Smitha i Jade Pinkett je sadašnja odabranica pariške kuće “Chanel”, za slijedeću modnu kampanju.
Pozvana na zadnju smotru branda, sjedila je u prvom redu uz Isabelle Huppert, Annu Mouglalis i majku Jade. Graciozna Willow se fotografirala i sa 82-godišnjim direktorom pa izjavila :
-Hvala Karlu Lagerfeldu i “Chanelu” za njihovu percepciju ljepote, i okolnost da su me odabrali za novo lice kuće. Počasšćna sam!

Manekenka samo nekoliko mjeseci, mlada djevojka fascinira modnu industriju. Prošle godine je bila u kampanji Marca Jacobsa, nekoliko nedjelja kasnije na naslovnici revije i-D, prije nego što je pozirala za Herper’s Bazar i koreansko izdanje časopisa “Vogue”.
Ako poneke slavne kuće upošljavaju slavne manekenke za ilustraciju proizvoda, novi fenomen se proširuje vrtoglavom brzinom. Glavni trend su djeca slavnih roditelja pa je Lily Rose Depp djelovala za “Chanel”, Iris Law, kćerka poznatog Judea je krasila kolekciju Illustraded People kuće “Saint-Laurent” koji je angažirao Dylana Brosnanai Jacka Kilmera, dok je Dior uposlio Alaina Fabiena Delona. Patrick Schwarzenegger je bio kod “Toma Forda” a Gabriel Kahn Day Lewis radi za parišku modnu kuću “Zadig & Voltaire”.

Džana Mujadžić