Svaštara

Will Smith je u prošlosti posudio novac od dilera kako bi platio porez

Glumac je u četvrtak sa Idrisom Elbom u Savoy teatru u Londonu proslavio objavljivanje autobiografije Will. Tom prilikom je priznao da je na početku karijere posudio novac od dilera kako bi platio porez.

Smith je otkrio publici i Elbi da je izgubio sve prije nego što je stigao u Los Angeles.

“Nisam siguran kakva je vlada s porezima u Velikoj Britaniji, ali u SAD to shvataju ozbiljno. Dakle, ujak Sam je htio svoj novac. Nisam zaboravio – jednostavno nisam platio”, kazao je.

Smith je bio primoran da proda sve, a znao je da kakav god da će biti njegov novi život, bit će u Los Angelesu.

“Dakle, pozajmio sam 10.000 dolara od svog prijatelja koji je bio diler i preselio se u Los Angeles”, kazao je.

Smith je pričao i o svom ocu, zatvarajući večer podijelio je s publikom posljednji intimni telefonski razgovor koji je imao neposredno prije nego što je umro njegov otac.

“Mom ocu je 2016. dijagnosticirano sve. Dali su mu šest sedmica života”, rekao je Smith, postajući emotivan i dodao: “Nešto je zanimljivo kada neko zna da će umrijeti. Ako neko zna da umire i znate, to mijenja sve u interakciji. Pozdravi postaju bogati, a oproštaji postaju tako potpuni.”

Smith je rekao da je posjećivao oca tokom pauza koje je pravio između snimanja filma, te da su tada vodili značajne razgovore koji su im omogućili da sve iznesu na stol.

“Moj otac i ja smo imali vremena da o svemu porazgovaramo. Imali smo sedmice i sedmice. Svaki pojedinačni razgovor je bio bogat i moćan, i bili smo čisti. Neki ljudi nemaju vremena”, objasnio je on.