White House zatražila da vidi Steven Spielbergov film “The Post”

Steven Spielbergov “The Post”, o novinarima predsjednik Trump je više puta nazvao “lažnim vijestima”, uskoro će možda doći na 1600 Pennsylvania Avenue.

White House je zatražila da se drama o borbi za slobodu novina 1970- ih u Washingtonu objavi na 1600 Pennsylvania Ave, kao i Camp David, prema tvrdnjama The Hollywood Reporter. Zahtjev White Hous-a je takođe potvrdio TheWrap od strane izvora koji poznaje situaciju.

Taj potez dolazi samo nekoliko dana nakon što je predsjednik najavio da će uskoro davati nagrade za “najkorumpiranija” izdanja ove godine. U novije vrijeme, predsjednik je pokušao blokirati objavljivanje osuđujuće “reci-sve” knjige autora Michael Wolff-a, što je pokrenulo kritike zagovornika za slobodu govora.

White House nije odmah odgovorila na TheWrapov zahtjeva za komentar u petak. Ali, odluka o zahtjevu filma izgleda ironično, s obzirom na dramske centre oko Postovog objavljivanja “Pentagonskih radova” 1971. godine, što je dovelo do odluke Vrhovnog suda da je to bila velika pobjeda novinara protiv cenzure od strane vlade.

Kada su u pitanju projekcije u White Hous-u, TheWrap je saznao za još jedan novi film koji je zatražio Trumpov kamp, ​​vjerojatno više od strane njegove uprave: mjuzikl “The Greatest Showman”, u kojem glumi Hugh Jackman.