Warner Bros. najavio premijeru filma ‘Sherlock Holmes 3’ za 2020. godinu

Warner Bros. je konačno zakazao premijeru trećeg filma ‘Sherlock Holmes‘ sa Robert Downey Jr.-om, ali ostaje još dugo da se čeka, jer je premijera zakazana za 25. decembar 2020. godine.

Još uvijek nema zvanične potvrde da će Robert Downey Jr. i Jude Law da repriziraju svoje uloge Sherlock-a i Watson-a, ali sve su šanske kako će se upravo oni pojaviti u glavnim ulogama.

Takođe nije poznato da li će režiser  Guy Ritchie, koji je režirao filmove ‘Sherlock Holmes‘ i ‘Sherlock Holmes: A Game of Shadows‘, režirati i treći nastavak filma o Sherlock-u.

Premijera filma ‘Sherlock Holmes 3’ zakazana je samo nekoliko dana nakon premijere filma ‘Avatar 2’, koja će se desiti 18 decembra 2020. godine, što se isto desilo i 2009. godine sa premijerama prethodnih dijelova.

Jedan od kreatora serije ‘Narcos‘, Chris Brancato, zadužen je za scenario.

Robert Downey Jr. trenutno je zaokupiran snimanjem filma ‘Tthe Voyage of Doctor Dolittle’, čija je premijera zakazana za 12. april. 2019. godine, i takođe će se vratiti u filmu ‘Avengers 4’ čija je premijera zakazana za 3. maj 2019. godine.