Uskoro za BH Gledaoce: „Vampirski dnevnici” (The Vampire Diaries).

Hayat TV 1. marta počinje s emitiranjem popularne serije za mlade „Vampirski dnevnici” (The Vampire Diaries). Prva sezona serije, koja je snimana prema istoimenom romanu autorice L.J. Smit (Smith), bit će na programu subotom i nedjeljom u 17 sati.

Mračna tajna

Riječ je o američkoj dramskoj horor seriji Kevina Vilijamsona (Williamson), snimanoj u Atlanti, koja je veoma brzo stekla popularnost i kultni status među mlađom populacijom. Priča prati život Elene Gilbert, tinejdžerice koja se zaljubi u vampirsku braću Stefana i Dejmona Salvatorea. Serija se fokusira i na živote Eleninih prijatelja i ostalih stanovnika fiktivnog gradića Mistik Fols u Virdžiniji.

Elena i njen brat Džeremi nastavljaju živjeti s pomalo otkačenom tetkom Dženi, nakon tragične pogibije roditelja. Elena još ne može da se suoči s teškom stvarnošću, a sasvim malu utjehu pronalazi u društvu prijatelja. Njen život mijenja se iz korijena kada se pojavi zgodni, misteriozni Stefan Salvatore.

Oboje će odmah osjetiti privlačnost i počet će se zbližavati. Elenu zbunjuje Stefanovo bizarno ponašanje, ali ne sluti da on skriva mračnu, smrtonosnu tajnu. On je vampir. Stvari se kompliciraju kada u grad stigne Stefanov stariji brat, vampir Dejmon, kojeg nije vidio godinama. Dok je Stefan fin, uglađen i pokušava voditi normalan život, Dejmon je pravo oličenje zla.

Pilot epizoda

Njemu posebno smeta Stefanovo uporno bježanje od svoje prave vampirske, krvožedne prirode. Ipak, njihov odnos ima dugu historiju netrpeljivosti, a za sve je kriva jedna žena koju su svojevremeno, prije nekoliko stoljeća, obojica voljeli. Kada nekadašnju ljubav prepoznaju u Eleni, započinju borbu za njenu dušu…

Kada je TV mreža CW prikazala prvu epizodu serije, zabilježila je najveću gledanost mreže još od 2006. godine. Zbog visoke gledanosti, serija je dobila punu sezonu od 22 epizode. Svjetski popularna priča osvojila je nagradu People’s Choice i šest nagrada Teen Choice.

Elena Gilbert – NINA DOBREV

Elena je uvijek bila odlična učenica, lijepa i popularna, a sada pokušava sakriti tugu i živjeti normalno. Malu utjehu pronalazi u poznatom društvu, koje čine najbolja prijateljica Boni, suparnica Kerolajn i bivši dečko Met. Elena se zaljubljuje u Stefana Salvatorea, no zbunjuje je njegovo bizarno ponašanje.

Stefan Salvatore – POL VESLI

Stefan je zgodan i misteriozan učenik koji krije mračnu tajnu: on je vampir. Rođen je 1847. godine u Mistik Folsu. U prošlosti je bio zaljubljen u Ketrin Pirs, istu djevojku kao i njegov brat Dejmon, zbog čega su postali neprijatelji. Elena Gilbert izgleda isto kao Ketrin, tako da se prošlost ponovo vraća, jer se braća zaljubljuju i u Elenu.

Dejmon Salvatore – IJAN SOMERHALDER

Dejmon je Stefanov stariji brat, također, vampir. Braća imaju dugu i gorku historiju, nisu se vidjeli 15 godina. Dejmon je ljut i razočaran u Stefana zbog odbacivanja vampirske prirode nasilja i brutalnosti, ali razumije bratovljevu opsesiju Elenom.

avaz.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *