Uskoro stiže videoigra fokusirana na Golluma iz Gospodara prstenova

Daedalic Entertainment najavio je dolazak avanturističke videoigre “The Lord of the Rings: Gollum” koja će biti fokusirana na jednog od najpoznatijih likova franžise Gospodar prstenova autora J. R. R. Tolkiea.

Igra koja stiže 2021. godine će istraživati događaje između Gollumovog pronalaska prstena i početka priče Gospodar prstenova.

Za razliku od nedavnih igara koje su nadahnute filmskom trilogijom “Srednja Zemlja” Petera Jacksona, Daedalicova igra će se temeljiti isključivo na Tolkienovim knjigama.

Projekt pokretanja ove igre dolazi zahvaljujući saradnji Deadalica i kompanije Middle-earth Enterprises koja posjeduje prava na Gospodara prstenova i Hobbite. Pored igre o Gollumu, u planu su i druge slične igre koje će se zasnivati na poznatoj franšizi.

Podsjećamo, Gollum je podvojena ličnost. On je nekada bio običan hobit imena Smeagol. Međutim, nakon što je od svog rođaka ukrao Sauronov prsten, obuzima ga ludilo prstenove moći zbog čega je protjeran iz svog sela. Tako odvojenom od svih Smeagolu prsten produžuje život na oko 500 godina, ali ga pretvara u biće koje mi znamo pod imenom Gollum.

“Već imate taj veliki sukob u liku, dva glasa koja vam stalno govore, što znači da postoji dobar razlog da se u igri donose odluke – Smeagolove ili Gollumove”, otkrio je Carsten Fichtelmann, direktor Deadalica Entertainmenta.

Videoigra naziva “The Lord of the Rings: Gollum” će biti dostupna za PC te sve ostale igraće konzole.