Uskoro stiže nova verzije serije Charmed

“Charmed” je američka televizijska serija književnice Konstans M. Berdž i producenta Arona Spelinga i njegove producentske kuće Spelling Television, sa Bredom Kernom kao šouranerom, u kojoj su glumile: Prue (Shannen Doherty), Piper (Holly Marie Combs) i Phoebe (Alyssa Milano).

Serija je važila je za jednu od najpopularnijih serija snimljenu za mlađu publiku, a ove godine će dobiti i novu verziju za nove generacije.

Kanal The CW potvrdio je reboot legedarne serije i tom prilikom nas upoznao sa glavnim glumicama. Uloge Melanie, Meggie i Macy će igrati glumice Melonie Diaz, Sarah Jeffery i Madaleine Mantock. Ono što je posebno obradovalo širu publiku jeste to što su producenti odlučili da za razliku od originala, unajme glumice tamnije puti.

Baš kao što je to bio slučaj u originaljnoj seriji, radnja će pratiti sestre Mel i Maggie koje nakon smrti majke upoznaju stariju sestru Macy, za koju nisu znale da postoji. Njihovom šoku tu nije kraj, jer će potom otkriti i da imaju magične moći i da je njihova dužnost kao Čari da zaštite čovječanstvo od demona koji hodaju među nama, piše TeenStar.

Datum premijere prve sezone se još uvijek ne zna.