Uskoro novi Mel Gibsonov film: ‘Blood Father’

mel-gibson-blood-fatherOd 2012 godine, od filma ‘Get the Gringo‘ Mel Gibson se nije pojavio u vodećoj glavnoj ulozi. Pojavio je se u filmu ‘Machete Kills‘ 2013 godine, i ‘The Expendables 3‘ 2014 godine.
Film pod nazivom ‘Blood Father‘ je prvi film nakon tri godine u kojem će Mel Gibson glumiti glavnu ulogu.

Za sada imamo jedino jednu fotografiju od tog filma koju je na svom facebook profilu objavio režiser filma Jean-François Richet, ali nije dodao nikakav komentar, pa će nam možda radnja filma pomoći da bolje shvatimo o čemu se radi.

Radnja filma: Bivši osuđenik pokušava da se poveže sa svojom tvrdoglavom 16-godišnjom kćerkom, i da je zaštiti od jednog dilera droge koji pokušava da je ubije.

Ne treba ni spominjati kako je ovo možda milioniti film u kojem otac pokušava da zaštiti ‘otuđenu kćerku’. Do sada su to bili poprilično solidni filmovi, ništa spektakularno. Nadamo se da će Mel Gibsonov film da bude makar malo bolji…

Ono što vidimo na slici je to da Gibson izgleda poprilično razvijeno, kao i neke naznake tetovaža. Pa se nadamo da će bar biti surovih obračuna sa dilerom i njegovom bandom.

Lionsgate je kupio prava za distribuciju filma prošle godine, a prikazivanje filma u kinima očekuje se nekada u 2015 godini. U filmu također glume: William H. Macy, Elizabeth Rohm, Erin Moriarty, Diego Luna, i dr.