Uskoro novi film o poslaniku Muhammedu

mohammad-movie

Posljednji film koji je snimljen o životu poslanika Muhammeda (a.s.) snimljen je 1977 godine pod nazivom ‘The Message’.
38 godina kasnije dolazi novi film koji se bavi Poslanikovim životom pod nazivom ‘Muhammad‘.

Prethodni film imao je problema tokom snimanja zbog osjetljivosti same teme, jer je zabranjeno prikazivati lik Muhammeda, kao i imitirati Božiji govor. Zato su tvorci prethodnog filma nailazili na odbijanja od strane islamskog svijeta, međutim, kada je film konačno završen i ugledao svjetlo dana pokazao se kao remek djelo koje je do sada na najbolji način prikazalo život poslanika Muhammeda.

Režiju filma ‘The Message‘ potpisao je Moustapha Akkad, a glavne uloge u filmu tumačili su: Anthony Quinn, Irene Papas, Michael Ansara, Johnny Sekka, Michael Forest, Garrick Hagon, i dr.

Režiju biografskog filma ‘Muhammad‘ koji nam dolazi u 2015 godini potpisuje Majid Majidi, a glavne uloge u filmu tumače: Siamak Adib, Mohammad Asgari, Ra’na Azadivar, Sareh Bayat, Sadegh Hatefi, Mahdi Pakdel, i dr.

mohammad-movie-photo

Prema podacima na IMDb-u film je premijerno prikazan u Iranu 9. februara 2015. god., međutim, trailer i poster za film još uvijek nisu dostupni, i nepoznat je datum kada će film biti dostupan široj publici, ali po svemu sudeći to bi se trebalo desiti nekad sredinom 2015 godine.