Upravo se snima novi ‘Tomb Raider’, film u kina dolazi naredne godine

Vanity Fair objavio je prve fotografije Lare Croft sa snimanja sa snimanja reboot filma ‘Tomb Raider’, u kojem glavnu ulogu igra Alicia Vikander (The Danish Girl, Ex Machina).


Oficijalna radnja filma: ‘Sedam godina nakon što je nestao njen otac, 21-godišnja Lara odbija da preuzme očevo poslovno carstvo, a umjesto toga radi kao kurir na biciklu u Londonu, dok ujedno i studira. Vremenom postaje zaiteresirana da istraži očev nestanak i putuje na posljednju lokaciju na kojoj je viđen: grobnicu na ostrvu negdje u blizini Japana.  Iznenada, ovo bi mogao biti prevelik zalogaj za Laru, koja pored svih izgleda i naoružana samo svojoj oštroumnošću, slijepim vjerovanjem i izuzetnom tvrdoglavošću, mora da nauči da gura sebe izvan granica poznatog kako bi upoznala nepoznato. Ukoliko preživi ovu avanturu, ona će da otkrije samu sebe, i zaradi ime Tomb Raider.’

‘Kada su me pitali da preuzmem ovu ulogu, bila sam jako uzbuđena- Lara Croft je istinski ikoničan karakter’, izjavila je  Vikander. ‘Mislim da ljudi mogu iz mnogo razloga da se poistovijete sa njom, ali za mene ona je uzor za mnoge mlade žene. Ona pokušava da pronađe svoje mjesto u svijetu i poveže se sa svojom prošlošću i svojom budućnosti. Ona takođe ima pravu mješavinu osobina, pametna je, ranjiva, i razvaljuje! Ona je takođe potpuno drugačija od likova koje sam prethodno glumila. Jako je zabavno biti Lara, i pravi su izazovfizički napori na ovom projektu, što mi nudi potpuno uzbuđenje’, izjavila je Alicia Vikander.

Dominic West (The Wire, Punisher: War Zone) glumi oca Lare Croft, Daniel Wu (Into the Badlands) glumi kapetana broda koji pomaže Lari da pronađe oca, a Walton Goggins (Justified, The Hateful Eight) glumi glavnog zlikovca u filmu.

Roar Uthaug režira film, a scenario je napisao Geneva Robertson-Dworet (Transformers: The Last Knight).


Igrica Tomb Raider puštena je u prodaju 1996. godine, i postala je jedna od najuspješnijih videoigrica svih vremena.

Paramount Pictures snimio je dva filma: ‘Lara Croft: Tomb Raider’ 2001., i ‘Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life’ 2003. godine. Glavnu ulogu je igrala Angelina Jolie, a filmovi su ukupno zaradili 432 miliona dolara širom svijeta.

Novi ‘Tomb Raider’ trebao bi se pojaviti u kinima u martu 2018. godine.