Uoči premijere “Covenanta” konačno objašnjen kraj “Prometheusa”

Samo desetak dana prije premijere filam “Alien: Covenant”, 20th Century Fox je objavio kratki film u kojem je objašnjen kraj, tj. neviđeni nastavak putovanja preživjelih junaka u filmu Prometheus iz 2012. godine.

Da podsjetimo,” Prometheus” je bio prvi film u seriji prethodnika glavnog dijela franšize “Alien”. Prije nego što obožavatelji SF-a pogledaju novi “Covenant”, kreatori su priložili kratko objašnjenje kraja “Prometheusa”.

Naime, naučnica Elizabeth Shaw i kiborg David su na kraju filma uspjeli da se domognu broda Inžinjera krenuvši ka matičnoj planeti kreatora ljudske vrste. Ipak, mnogi su ostali nezadovoljni načinom kako je kraj prezentovan.

To je mjesto gdje se pojavljuje kratki film “The Crossing” u kojem David kroz naraciju prepričava događaje koji gledatelji nisu mogli vidjeti. Ono što je najvažnije, oboje stižu na planetu Inžinjera.

Za fanove vjerovatno najpoznatije SF franšize ostaje nada da će Prometheus dobiti još veći smisao jednom kada dođe 12. maj, datum premijere filma “Alien: Covenant” kojeg potpisuje veliki Ridley Scott.