Vijesti

Umro Tom Sizemore

Glumac je umro u snu u bolnici u Los Angelesu, gdje je smješten nakon što je 18. februara pronađen bez svijesti u svojoj kući, nakon što je kolabirao nakon moždanog udara.

Smrt je potvrdio njegov agent.

“S velikom tugom moram potvrditi da je Thomas Edward Sizemore (61) umro mirno u snu u St. Joseph’s Hospital Burbanku”, rekao je menadžer Charles Lago. Dodao je da su Sizemoreovi sinovi shrvani i zatražio da se poštuje njihova privatnost.

“Duboko sam tužan zbog gubitka svog velikog brata Toma. Bio je veći od života. Uticao je na moj život više nego iko koga poznajem. Bio je talentovan, pun ljubavi i mogao vas je beskrajno zabavljati svojom duhovitošću i sposobnošću pripovijedanja”, rekao je Tomov brat Paul.

Glumčeva porodica je u ponedjeljak objavila da su ih doktori obavijestili da više nema nade za njega te im savjetovali da razmisle o gašenju aparata koji su ga održavali na životu.

Sizemore je glumio u filmovima kao što su Saving Private Ryan, Heat i Black Hawk Down,

Tokom godina je imao problema sa upotrebom droga i sukobima sa zakonom. U nekoliko navrata uhapšen je zbog porodičnog nasilja i posjedovanja ilegalnih supstanci.

Rođen je 29. studenog 1961. u Detroitu. Roditelji su mu se bavili pravom. Prva glavna glavna uloga koju je ikad odigrao bila je ona Vincent D’Agosta u filmu The Relic (1997.). Spašavanje vojnika Ryana (1998.) pokazao se kao njegov komercijalno najuspješniji projekt, sa zaradom od 217 milijuna dolara na kino blagajnama.

Ostavite komentar