Vijesti

Umro Predrag Živković Tozovac

Poznati srpski pjevač Predrag Živković Tozovac umro je u 86. godini života nakon više sedmica borbe s koronavirusom, pišu srpski mediji koji su u razgovoru s njegovim kumom potvrdili tužne vijesti.

“Na žalost, nije izdržao, koronavirus ga je potpuno dotukao”, rekao je za medije.

Kao pjevač bio je aktivan posljednjih šest desetljeća i mnogi su ga smatrali doajenom srpske narodne muzike. Bio je kompozitor, tekstopisac, harmonikaš i pjevač narodne i folk muzike, a njegove najpoznatije pjesme su “Tražiću ljubav novu”, “Vlajna”, Jesen u mom sokaku” i hit “Ti si me čekala”.

Živio je i radio u Beogradu, a rodio se 22. januara 1936. godine u mjestu Kraljevo u Srbiji. Početkom ove godine odlučio je oženiti svoju dvije decenie mlađu dugogodišnju partnericu Emiliju Mimu nakon 40 godina veze. Iako je sreću htio sačuvati samo za njih, tek kad su fotografije procurile na društvenim mrežama odlučio je priznati da su uplovili u bračnu luku.

Nema to veze s godinama. Bio sam oženjen kao mlad čovjek, s dvadeset godina. Brak tada nije uspio. Živim s Emilijom, koju najljepše volim četrdeset godina. Imao sam jednostavno želju da okrunim jedno zajedničko vrijeme života u ljubav. To je jedini razlog, kazao je Tozovac za Blic i dodao kako mu je žao da zbog pandemije nije mogao imati veliku svadbu.

Kazao je da je bilo veselo i vrlo emotivno za njega te su zbog korone sve to učinili u intimnoj atmosferi u stanu.

Došao je matičar s kumovima, i to je to. Ljubav je u pitanju, kazao je muzičar tada kojem je to bio drugi brak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)