Vijesti

Umro pjevač Maxi Jazz, frontmen legendarne britanske grupe Faithless

Maxi Jazz, pjevač legendarne britanske grupe Faithless, umro je u 65. godini.

Njegove kolege iz grupe Faithless na zvaničnim profilima grupe na društvenim mrežama podijelile su tužnu vijest, te otkrili da je umro u snu.

“Slomljeno nam je srce što moramo reći da je Maxi Jazz umro sinoć mirno u snu. On je bio čovjek koji je promijenio naše živote na mnogo načina. On je našoj muzici dao pravi smisao i poruku. Bio je divno ljudsko biće s vremenom za svakoga i mudrošću koja je bila i duboka i pristupačna”, poručili su.

“Bila nam je čast i, naravno, pravo zadovoljstvo raditi sa njim. Bio je briljantan tekstopisac, DJ, budista, veličanstvena pojava na sceni, ljubitelj automobila, beskrajni govornik, prelijepa osoba, moralni kompas i genije. Počivaj u miru najdraži Max”, dodali su u nastavku.

Potom su se zahvalili fanovima grupe “za svu ljubav koju su pokazali tokom godina” te poručili da paze jedni na druge “kako je Max uvijek govorio”.

Jazz je bio muzičar, reper, kantautor te DJ, a najpoznatiji angažman bio je upravo uloga pjevača britanske elektroničke grupe Faithless. Dio benda bio je od 1995. do 2011., te 2015. godine.

Grupa Faithless je osnovana 1995. godine i najpoznatiji su po svom hitu “Insomnia”. Predvodili su neke od najvećih svjetskih festivala, uključujući Glastonbury.

Ostavite komentar