Vijesti

Umro Philip McKeon

Philip McKeon, dječija zvezda popularnog sitkoma ‘Alice’ umro je u 55. godini u Teksasu nakon borbe s dugom bolešću. Njegovu smrt potvrdio je PR porodice Jeff Ballard.

Srca su nam slomljena. Njegov smisao za humor, ljubaznost i odanost svi ćemo pamtiti – rekao je Ballard.

McKeon je karijeru započeo kada je imao samo četiri godine, kada su ga njegovi roditelji vodili sa dvogodišnjom sestrom Nensi na audiciju za manekene.

Kasnije je počeo da se bavi modelingom i da se pojavljuje u novinama i televizijskim reklamama, dok je Nensi postala glumica.

Njegova karijera u manekenstvu išla je dobrim putem, a kasnije je probao i da glumi, pa ga je upravo za vrijeme nastupa na Broadwayu primjetila glumica Linda Lavin. Smatrala je da je vedar i talentovan pa ga je preporučila za ulogu Tomija Hajta u seriji ‘Alice’.

Nakon sitkoma, McKeon je deset godina radio u američkoj radio stanici KFWB News 98. Potom se preselio u Teksas kako bi bio bliži porodici, gde je imao svoju radio emisiju.

Međutim, nastavio je da radi i kao glumac pa su ga zapamtili po ulogama u filmu ‘Chips’, drami ‘Island Fantasy’ i komediji ‘The love boat’.