Vijesti

Umro Paul Sorvino

Američki glumac Paul Sorvino, poznat po ulozi u filmu “Goodfellas”, umro je u 83. godini u ponedjeljak ujutro sa suprugom Dee Dee Sorvino pored sebe.

“Naša srca su slomljena, nikada neće biti drugog Paula Sorvina, on je bio ljubav mog života i jedan od najvećih zabavljača koji je ikada krasio ekran i scenu”, poručila je ona u izjavi.

“Potpuno sam shrvana”, napisala je Dee Dee zasebno na Twitteru, “Ljubav mog života i najdivniji čovjek koji je ikada živio je nestao. Srce mi je slomljeno.”

Glumac iz serije “Zakon i red” umro je prirodnom smrću, rekao je njegov predstavnik Roger Neal, a posljednjih godina života je imao niz zdravstvenih problema.

U više od 50 godina karijere u industriji zabave, Sorvino je prepoznatljiv po ulogama italijansko-američkog komuniste u “Redsima” Warrena Beattyja, Henryja Kissingera u “Nixonu” Olivera Stonea i šefa mafije Eddieja Valentinea u filmu “The Rocketeer”.

Često bi rekao da, iako je možda najpoznatiji po igranju gangstera, njegove prave strasti bile su poezija, slikarstvo i opera.

Sorvino je započeo svoju karijeru u oglašavanju, ali se pojavio na holivudskoj sceni nakon što je pohađao Američku muzičku i dramsku akademiju. Započeo je na Broadwayu, koji je zamijenio filmovima i televizijom, a najpoznatiji je po ulogama u filmu “Goodfellas” i seriji “Law and Order”.

Sedamdesetih je glumio zajedno sa Al Pacinom u “The Panic in Needle Park” i sa Jamesom Caanom u “The Gambler”, a ponovo se udružio s Reinerom u filmu “Oh, God!” i glumio je i u komediji o pljački banke Williama Friedkina “The Brink’s Job”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)