Vijesti

Umro legendarni glumac William Hurt

Legendarni glumac, William Hurt, koji je osvojio Oscara za film “Kiss of the Spider Woman” iz 1985. i glumio u filmovima “The Big Chill” i “Body Heat“, i mnogim drugim, umro je u nedjelju prirodnom smrću u 71 godini života.

Hurtovu smrt je za Variety potvrdio njegov prijatelj Gerry Byrnem, a njegov sin Will je rekao u izjavi: “S velikom tugom porodica Hurt oplakuje smrt Williama Hurta, voljenog oca i oskarovca, 13. marta 2022. godine, sedam dana prije njegovog 72. rođendana. Umro je mirno, u krugu porodice, prirodnom smrću.”

Hurt je bio nominiran za četiri Oscara tokom svoje duge karijere, postigavši ​​dvije nominacije za najboljeg glumca za “Broadcast News” i “Children of a Lesser God” i za sporednog glumca za manje od 10 minuta vremena na ekranu u filmu “A History of Violence”.

Bio je jedan od najpoznatijih izvođača 1980-ih, postavši prepoznatljiva filmska zvijezda tog perioda.

Tokom 90ih glumac se uspješno smjenjivao između projekata na velikom platnu i televiziji, postigavši ​​nominacije za Emmy za svoj rad na filmu “Damages” i ulogu ministra finansija Henryja Paulsona u “Too Big to Fail”.

U skorije vrijeme, Hurt je postao dobro poznat mlađoj generaciji filmskih ljubitelja s portretom generala Thaddeusa Rossa u filmu “The Incredible Hulk” iz 2008. godine.

Kasnije je ponovio ulogu u filmovima “Captain America: Civil War” i “Avengers: Infinity War”, “Avengers: Endgame” i “Black Widow”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)