Umro Dustin Diamond, zvijezda serije ‘Saved by the Bell’

Američki glumac Dustin Diamond (44), najpoznatiji po ulozi Samuela ‘Screecha’ Powersa u humorističnoj seriji ‘Saved by the Bell’ / “Zvono kao spas”, umro je u ponedjeljak, prenosi CNN.

Diamondu je prošlog mjeseca dijagnosticiran rak pluća malih stanica (SCLC). Diamondov menadžer Roger Paul tada je rekao da je zdravstveno stanje njegovog klijenta “ozbiljno” te da je Diamond poslan na daljnje testiranje u jednu bolnicu u američkoj saveznoj državi Floridi.

Diamond se između 1989. i 1993. godine pojavio u 82 epizode serije “Zvono kao spas” i ona mu je donijela svjetsku slavu. Tokom posljednjih 20 godina uglavnom se pojavljivao u reality emisijama i opskurnim filmovima.

Diamond je 2009. objavio knjigu “Iza zvona” u kojoj je iznio dogodovštine sa snimanja “Zvona kao spas”. Knjiga je bila kontroverzna jer je druge glavne glumce serije – Marija Lopeza (igrao je ulogu A. C.-ja Slatera), Mark-Paula Gosselaara (igrao je Zacharyja Morrisa), Tiffani Thiessen (Kelly Kapowski) i Elizabeth Berkley (Jessica Myrtle Spano) – prikazao u ponešto negativnom svjetlu.

Lopez se na Instagramu oprostio od Diamonda. “Nedostajat ćeš nam, čovječe. Krhkost ovog života nešto je što nikada ne smijemo uzeti zdravo za gotovo. Nastavit ću se moliti za tvoju porodicu”, napisao je