Vijesti

Umro hrvatski pjevač Massimo Savić

Legendarni hrvatski pjevač Massimo Savić umro je u 61. godini.

Savić je umro u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosdrnice u Zagrebu, gdje se liječio od karcinoma pluća.

Informaciju o njegovoj smrti potvrdile su njegova supruga Eni i kćerka Mirna. Od njega su se oprostile objavom na Facebooku.

“Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti. Zauvijek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna”, napisale su.

On je muzičku karijeru započeo 1983. godine u grupi Dorian Gray. Njihov najpoznatiji album je “Sjaj u tami”. Grupa se raspala tri godine kasnije zbog finansijskih problema te on započinje solo karijeru.

Objavio je albume “Stranac u noći”, “Riječi čarobne”, “Muzika za tebe”, “Vještina I”, “Vještina II”… Zahvaljujući njegovim specifičnim glasovnim sposobnostima, mnogi su ga smatrali jednim od najboljih muzičara na Balkanu.

Od Massima su se oprostili njegovi brojni prijatelji i kolege, među kojima su: Tony Cetinski, Nina Badrić, Halid Bešlić, Ana Rucner, Zlatan Stipišić Gibonni i brojni drugi.

Ostavite komentar