Umro glumac Robert Forster

Proslavljeni glumac Robert Forster umro je u 78. godini života od posljedica raka na mozgu.

Forester je karijeru započeo prije više od 50 godina u filmu “Odsjaji u zlatnom oku” Johna Hustona, s Marlonom Brandom i Elizabeth Taylor.

Nakon toga dugo je glumio u TV serijama i manjim filmovima, a proslavio ga je Quentin Tarantino.

Za ulogu u kultnom filmu “Jackie Brown” iz 1997. bio je nominiran za Oscara za najbolju mušku sporednu ulogu. Slavni režiser ulogu je napisao samo za njega, a narednih 20 godina karijere bilo mu je puno uspješnije i Forster je odigrao mnoge zapažene role.
Glumio je u filmovima “Psycho“, “Ja, ja i Irena“, “Mulholland Drive“, “Charliejevi anđeli”, “Lucky Number Slevin“, a pojavio se i u trećoj sezoni serije “Twin Peaks” iz 2017.

Glumio je u više od 100 filmova, a posljednji među njima bio je “El Camino“, dugometražni nastavak popularne TV serije “Breaking Bad”, koji je upravo na isti dan objavljen na Netflixu. Zvijezda serije “Breaking Bad”, Bryan Cranston na Twitteru je izrazio žaljenje za odlaskom kolege.

“Danas me jako rastužila vijest da je Robert Forster umro. Bio je divan čovjek i besprijekoran glumac. Nikad neću zaboraviti koliko je bio ljubazan i velikodušan prema mlađim glumcima koji su tek počeli u Hollywoodu”, napisao je Cranston.