Umro glumac Nebojša Glogovac u 48. godini nakon teške bolesti

Srbijanski glumac Nebojša Glogovac (48) umro je jutros, prenijeli su srpski mediji.

Glogovac je prije 10 dana hitno primljen u Institut za onkologiju. Tada su mediji pisali da je teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno.

Nebojša Glogovac je rođen 30. augusta, 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i Milene Glogovac. Porodica se preselila u Pančevo kada je Nebojša imao sedam godina. Glogovac je imao malu ulogu školskog druga Slobodana Popadića u tada vrlo popularnoj seriji “Bolji život” (1987).

Poslije srednje škole je upisao studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon dvije godine studija se predomislio i 1990. je upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umjetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Zajedno sa njim su studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Nebojša Glogovac je tumačio brojne uloge na televiziji i u pozorištu.

Jedna od njegovih posljednjih uloga bila je u TV seriji “Nemanjići – Rađanje kraljevine”. Tumačio je ulogu Vukana, najstarijeg sina Stefana Nemanje.

Među kritičarima je važio za jednog od najboljih glumaca u regionu, a za svoj umjetnički rad je dobio brojne nagrade i priznanja među kojima su i pet godišnjih nagrada njegovog matičnog pozorišta JDP-a.