Umro Frank McRea

Frank McRae, glumac koji se pojavio u filmovima “Licence to Kill” i “Last Action Hero”, umro je u 80. godini.

NFL-ov igrač i glumac rođen je u Memphisu, a kao glavni sportista u srednjoj školi nastavio je na Državnom univerzitetu u Tennesseeju. McRae je imao kratku karijeru kao profesionalni nogometaš i bio je odbrambeni igrač Chicago Bearsa i Los Angeles Ramsa.

Usredsređujući se na novu vrstu pozornice, McRae je svoj poziv pronašao u industriji zabave. U svojih 30 i više godina kao karakterni glumac, pojavio se u preko 40 filmova. McRae je iskoristio skupljanje uloga žilavih frajera u filmovima poput “Hard Times”, “Big Wednesday” i “F.I.S.T.” sa Sylvesterom Stalloneom. McRae će se pojavio u još tri filma sa Stalloneom 70-ih i 80-ih, uključujući “Paradise Alley”, “Lock Up” i “Rocky II”.

U gangsterskom filmu “Dillinger” iz 1973. godine, McRae je glumio Reeda Youngblooda, zatvorenika koji pomaže titularnom Johnu Dillingeru Warrena Oatesa da pobjegne. McRae se također pojavio u filmu Jamesa Bonda iz 1989. godine “Licence to Kill” kao Sharkey, bliski Bondov prijatelj (Timothy Dalton) i Felix Leiter (David Hedison).

Da se ne veže samo za igranje žilavih frajera i autoriteta – glumio je policijskog kapetana četiri odvojena puta od 1982. do 1983. – McRae je bio predstavljen i u komedijama poput “National Lampoon’s Vacation”, “Batteries Not Included” and “Used Cars”. Parodirao je čak i vlastitu ulogu u “48 Hours” izvedbom u “Last Action Hero” 1993. godine zajedno s Arnoldom Schwarzeneggerom.

Ostavite komentar